Afholdte arrangementer i 2022

Kattegat rundt

Søndag d. 1. maj 2022 kl. 11:30 til Onsdag d. 04. maj 2022

Kattegat rundtKattegat rundt

Referat af DFHS-tur Kattegat Rundt 1.-4. maj 2022

 

En medlemstur Kattegat Rundt var oprindeligt indbudt til afholdelse i maj 2020, men måtte udsættes p.g.a. Corona. Nu lykkedes det til gengæld, og søndag den 1. maj 2022 tog 31 deltagere med bus fra Valby Station til Göteborg. Naturligvis via H-H-overfarten, hvor ”Aurora af Helsingborg” således var første færge, vi sejlede med på turen.

 

I Göteborg entrede vi Stena Lines’ ”Stena Scandinavica” med afgang kl. 17:45, og efter indkvartering og udsejling (bl.a. med ”Stena Danica” for indgående) mødtes deltagerne til aftenbuffet i Restaurant Taste.

 

Mandag morgen den 2. maj 2022 ankom vi til Kiel kl. 09:15, efter at både morgenbuffet og indsejling gennem Kielerfjorden var nydt. I Kiel stod vores tyske medlem Heino Sehlmann og tog imod os. Han havde taget turen fra Hamburg – en stor og glædelig overraskelse.

 

Vores medlem Peter Olsen havde forlods og på Heinos anbefaling arrangeret besøg på det gamle salonmotorskib ”Stadt Kiel”, som lå i kort afstand fra Stena Lines terminal. Vi blev her modtaget særdeles venligt og i tre hold vist rundt på skibet. Rigtig mange fra vores selskab deltog - de resterende gik tur i Kiel.

 

Mellem kl. 12:45 og 13:00 mødtes vi alle i Color Lines terminal for indchekning. Ombordstigning var dog først noget senere, så der var en pæn lang kø.

 

Vel ombord på ”Color Magic” var der afsejling kl. 14:00 og efterfølgende tid til at nyde udsejlingen, besigtige den ret så luksuriøse færge (i Tyskland markedsføres færgen som et cruise-skib med bildæk) og ellers nyde sejladsen nordpå. Undervejs passeredes således Taars-Spodsbjerg færgerne, og turens clou var vel nok passagen af Storebæltsbroen. Flot og imponerende. Og netop, fordi vi skulle nyde Storebæltsbroen, var den fælles aftenbuffet i Restaurant ”Grand Buffet” først kl. 20:00.

 

Næste morgen, tirsdag den 3. maj 2022 var der morgenbuffet og indsejling gennem Oslofjorden med rettidig ankomst i Oslo kl. 10:00. Efter fortøjning måtte de fleste af os vente i 40-50 minutter, før vi stod på land. Årsag ukendt, men forhåbentlig ikke noget som er hverdagskost, når Color-Line ankommer.

 

I Oslo valgte nogle af gøre lidt sightseeing, mens andre spadserede langs vandet i retning af DFDS-terminalen. Undervejs kunne iagttages det gamle hurtigruteskib ”Lofoten” komme sejlende ind til Oslo.

 

Alle mødtes i DFDS-terminalen i god tid før afsejling med ”Pearl Seaways” kl. 15:00. Denne prægtige DFDS-færge havde langt de fleste sejlet med før, så det var ligesom ”at komme hjem”. Efter flot udsejling gennem Oslofjorden mødtes alle til velkomstdrink i Colombus Club kl. 17:15 og efterfølgende aftenbuffet i Restaurant ”Seven Seas”.

 

Onsdag den 4. maj 2022 om morgenen rundede ”Pearl Seaways” Kronborg om styrbord, og efter morgenbuffet og nydelse af den videre sejlads gennem Øresund ankom vi præcis kl. 10:00 til København.

 

Hele turen var begunstiget af overordentlig flot vejr og ingen krusninger på vandoverfladen. Det var også medvirkende til en rigtig oplevelsesrig og vellykket tur.

 

 

Jens Bolt, 7. maj 2022

Ordinær Generalforsamling 2022

Tirsdag d. 5. april 2022 kl. 19:00

Ordinær Generalforsamling 2022

Link til referatet af generalforsamlingen.

Medlemsmøde i Odense

Lørdag d. 12. marts 2022 kl. 11:00

Medlemsmøde i Odense

Fotografering af færger samt hyggeligt samvær - billedbytning mm.


Efter aflysning i 2021 pga. Corona kunne vi på ny mødes til medlemsmøde i Odense. Og igen havde vores medlem Finn Andersen sørget for, at mødet kunne afholdes i virkelig gode lokaler i Sanderum Kirkes Sognegaard.

Under mødets første halvdel kunne udveksles færgehistorier og -nyheder, byttes/købes/sælges færgeeffekter, ligesom vores medlem Frank Petersen havde medbragt to flotte hjemmebyggede modeller af hhv. ”Ellen” og ”Marstal” (se fotos).

Efter fælles frokost holdt vores medlem, Søren Lund Hviid (som er journalist samt maritim blogger og fotograf) foredrag om ”kunsten” at fotografere færger på en anderledes og særdeles flot og spændende måde. Foredraget var ledsaget af adskillige ”perler” af Sørens tusindtallige færgefotos.

Jens Bolt, 19. marts 2022

Medlemsmøde i København - (Kulturstationen, Vanløse)

Tirsdag d. 1. marts 2022 kl. 19:00

Medlemsmøde i København - (Kulturstationen, Vanløse)

Skibsfører, projektdirektør, konsulent m.m., er bare nogle af de titler, som Morten Larsen har haft i sin 35-årige lange karriere i færgernes tjeneste.

På en særdeles indlevende og oplysende måde gennemgik Morten Larsen hele sin maritime karriere, alle de rederier og virksomheder, han havde arbejdet i og med. – Og det var rigtig mange, ja så mange, at det nok kunne ”tage pippet” fra de fleste.

Et særdeles spændende foredrag, hvor heldigvis mange havde fundet vej til de nye lokaler i Kulturstationen Vanløse. 

 

Jens Bolt, 4. marts 2022

AFLYST - Medlemsmøde i København - (Kulturstationen, Vanløse) - AFLYST

Tirsdag d. 1. februar 2022 kl. 19:00

AFLYST - Medlemsmøde i København - (Kulturstationen, Vanløse) - AFLYST

Det annoncerede medlemsmøde ”DFDS i dag og i fremtiden”, måtte desværre aflyses pga. de udmeldte Corona-restriktioner. Mødet forventes i stedet afholdt d. 1/11-2022.