Kommende arrangementer

Medlemsmøde I København - ÆNDRET MØDESTED

Tirsdag d. 6. oktober 2020 kl. 19:00

Medlemsmøde I København - ÆNDRET MØDESTED

M/F Broen

 

Som formentlig alle bekendt, så har Slagelse Kommune købt den sidst eksisterende af de gamle Storebæltsfærger, nemlig M/F Broen.

Færgen vil blive placeret i den gamle Halsskov Færgehavn, leje 2, hvor den utvivlsomt vil udgøre et imponerende og flot blikfang.

Ved vores møde kommer projektleder Torben Hjelm fra Slagelse Kommune og fortæller nærmere om hele projektet, det være sig fra de første sonderinger og køb af færgen, landsætningen af denne i Halsskov Havn, og til det fremtidige "forretningskoncept" af færgen.

Mødet finder sted i kantinen hos Banedanmark, Vasbygade 10, 2450 København SV. Det er samme bygning som rummer DFHS’ arkiv.

Man skal benytte den nordlige port, den som er beliggende tættest på Fisketorvet. Det er også den første man kommer til, hvis man kommer gående fra Dybbølsbro Station, hvorfra der er kun ca. 10 minutters gang. Desuden har buslinje 7A stoppested ved Toldboden på Vasbygade, lige skråt over for den nordlige port til Vasbygade 10.

Porten vil tidligst blive åbnet kl. 18.30, hvor der vil stå en repræsentant fra DFHS og guide den videre vej.

Der er desværre ikke mulighed for kaffeservering. Til gengæld er der fri parkering inde på Banedanmarks område.

Hvis man bliver forsinket og ankommer efter kl. 19 – ring til min mobiltelefon.

Pris for deltagelse er kr. 25,00 som opkræves ved mødets start.

Tilmelding senest fredag den 2. oktober 2020 til Jens Bolt, enten pr. mail til bolt@image.dk eller pr. telefon 39 64 12 44 eller 22 12 12 75 (mobil).

Såfremt deltagelse i mødet ønskes on-line via Teams, bedes dette angivet separat, og man vil 1 til 2 dage før mødet modtage en mail med link til mødet, samt en kort vejledning.

Specielt i disse Corona-tider, hvor det har været svært at planlægge aktiviteter, håber vi, at rigtig mange har tid og lyst til at deltage i et uden tvivl interessant møde. Vi vil sidde med behørig afstand i lokalet, ligesom der vil være sprit tilgængelig.

Bedste færgehilsener

Jens Bolt

Medlemsmøde I København - ÆNDRET MØDESTED

Tirsdag d. 3. november 2020 kl. 19:00

Medlemsmøde I København - ÆNDRET MØDESTED

35 år i færgernes tjeneste

Navnet Morten Larsen (ML) siger måske ikke så mange noget, men ML har lige fra barnsben fået det med færger og søen ind med modermælken, og har siden da været på en særdeles spændende og indholdsrig rejse gennem færgefart både i Danmark og udlandet.

Her er bare kort noget af det, som ML har beskæftiget sig med: 

Har sejlet et utal af færger  i hele verden, og været ansat mange steder, bl.a. Pilen Malmø-København, Flyvebådene, Storebælt, Østersøen, H-H Overfarten, Hirtshals-Kristianssand m.fl.

Senest er ML ansat i Fjordline som Projektdirektør, og har bl.a. med bygningen af Fjordlines nye Katamaranfærge at gøre.

Vi er så heldige, at Morten Larsen har indvilget i at komme og dele ud af sine mange fantastiske oplevelser i færgernes tjeneste.

Da Morten Larsen i sit job har en del rejseaktivitet, kan der være en lille risiko for, at mødet må udskydes til en senere lejlighed. Skulle det blive tilfældet vil der så hurtigt som muligt blive annonceret et andet mødeindhold.

 På grund af Corona-situationen er det desværre ikke muligt – som tidligere annonceret - at afholde mødet hos DSB, Telegade i Høje Taastrup.

Der arbejdes hårdt på at finde andre lokaler for mødernes afholdelse, hvilket vi naturligvis håber meget på.

Nærmere orientering vil omgående blive bragt på Selskabets hjemmeside  www.dfhs.dk  ,så hold godt øje hermed.

 

 

Pris for deltagelse er kr. 25,00 (incl. kaffe) som opkræves ved mødets start.

 

Tilmelding senest fredag den 30. oktober 2020 til Jens Bolt, enten pr. mail bolt@image.dk eller telefon 3964 1244 eller 2212 1275 (mobil).

 

På glædeligt gensyn til et uden tvivl spændende foredrag.

Jens Bolt

Medlemsmøde I København (Høje Taastrup)

Torsdag d. 3. december 2020 kl. 19:00

Medlemsmøde I København (Høje Taastrup)Medlemsmøde I København (Høje Taastrup)

(bemærk ugedagen)

 

 

Færgetur Baltikum og Skandinavien - en rundrejse med campingvogn

 

Vores tyske medlemmer, Anja og Heino Sehlmann fra Hamburg, gennemførte i sommeren 2019 en 3 måneder lang rundrejse gennem Baltikum og Skandinavien, hvor der både blev sejlet med og observeret et meget stort antal forskellige færger.

Turen startede den 20. maj 2019 med sejlads fra Kiel til Klaipeda. Efter rundtur i Baltikum gik turen via Ålandsøerne til Sverige og op ad østkysten. Herefter på tværs til Norge og sydpå langs kysten, før det igen gik til Sverige, Danmark og retur Tyskland. I alt blev 7 lande besøgt.

Vi er så heldige, at Anja og Heino (som taler et fint dansk) har sagt ja til at tage turen til København og fortælle - og vise billeder - fra deres helt fantastiske færgetur.

Mødet holdes hos DSB (Hovedkontor), Telegade 2, 2630 Taastrup, i Auditoriet, som er beliggende forbi receptionen i højre side.

 

Der vil tidligst blive åbnet kl. 18:30 (bemærk denne ændring), hvor en repræsentant fra DFHS vil stå foran receptionen og vise adgang. Indtil mødestart kl. 19:00 vil der være mulighed for hyggeligt samvær, billedbytning etc.

 

Telegade 2 er beliggende kun 7 minutters gang fra Høje Taastrup station med adskillige både tog- og busforbindelser. Gratis parkering kan finde sted på nogle pladser i Telegade, eller ved City 2, som kun er 4-5 minutters gang væk.

 

Pris for deltagelse er kr. 25,00 (incl. kaffe), som opkræves ved mødets start.

 

Tilmelding senest mandag den 30. november 2020 til Jens Bolt, enten pr. mail til bolt@image.dk eller pr. telefon 39 64 12 44 eller 22 12 12 75 (mobil).

 

På glædeligt gensyn til en særdeles spændende aften.

Jens Bolt

 

Medlemsmøde I Odense

Lørdag d. 23. januar 2021 kl. 11:00

Medlemsmøde I Odense

Så snart programmet for dette møde er på plads, lægges det ud på denne hjemmeside, men reserver allerede nu dagen.

Kattegat rundt

Lørdag d. 1. maj 2021

Kattegat rundt

Den planlagte tur Kattegat Rundt i maj 2020 måtte desværre aflyses på grund af Covid-19.

På nuværende tidspunkt er planen,  at forsøge turen afholdt i maj 2021. Det bliver så lidt anderledes, da Stena Line i mellemtiden har valgt helt at lukke deres rute Oslo-Fredrikshavn. Men så snart endelig tidspunkt og ny rute er planlagt vil dette blive annonceret.